centenar maria tanase teatrul nottara

Teatrul „Nottara” din Bucureşti a organizat Zilele Maria Tănase, pentru a sărbători 100 de ani de la naşterea marii artiste. Prin acest eveniment se dorește evidențierea caracterului de universalitate pe care l-a câștigat cântecul Mariei Tănase, ea fiind ascultată și apreciată în întreaga țară, dar și peste hotare, pentru că muzica sa rămâne un izvor nesecat de inspirație și energie.

maria tanase

Maria Tănase

În cadrul acestui eveniment, vineri, 13 decembrie 2013, a avut loc premiera spectacolului De dor şi drag, Maria Tănase, un spectacol de Diana Lupescu, iar sâmbătă, 14 decembrie 2013 puteţi asculta Cânt de „Pasăre măiastră”, un recital al interpretei Maria Casandra Hauşi, urmat de un concert al Corului Solemnis, dirijat de Alex Mija. Spectacolul este la ora 19.30, la Sala „George Constantin” a Teatrului „Nottara”.

De dor și drag, Maria Tănase îi are în distribuţie pe Raluca Gheorghiu, Alexandra Timofte, Ioana Calotă, Crenguţa Hariton, Diana Lupescu, Cristian Nicolaie, Alexandru Mike Gheorghiu, Ion Grosu, Lucian Ghimişi şi Vlad Gălăţeanu. Coregrafia este semnată de Roxana Colceag, iar muzica live este interpretată de Silviu Fologea, Călin Torsan și Carlos Negretti. Acest spectacol îşi propune să surprindă energia cu care era înzestrată îndrăgita interpretă, atât prin muzica ei, cât și prin dans și joc scenic, din care nu lipsește acea trăire dramatică intensă. Pasiunea de a cânta și a juca cu foc o veți regăsi în dorul și dragul pe care îl au interpreții noștri pentru Maria Tănase.

zilele maria tanase la teatrul nottara

Cânt de „Pasăre Măiastră” este o noutate la Teatrul „Nottara”, un spectacol compus din concertul Corului Solemnis, precedat de un recital al Mariei Casandra Hauși, interpretă de muzică populară, câștigătoare a Marelui Premiu și a Trofeului Festivalului Concurs „Maria Tănase”. Ea dorește să ne reamintească de omul, de femeia, de artistul care a fost Maria Tănase, de dragostea ei pentru viață și pentru cântec.

Corul Solemnis îşi propune să reînvie spiritualitătea românescă autentică, cea care face ca versurile și muzica doinelor și horelor să unească suflete; ele dănțuiesc împreună, de bucurie și dor de viață.

Corul împlineşte în această perioadă zece ani de activitate și a avut turnee în Austria și Germania, susţinând concerte de colinde româneşti. Prelucrările folclorice pentru ansamblu coral ce vor fi interpretate la Teatrul „Nottara” au o sonoritate aparte pentru că se bazează pe dialogul vocilor, valorificând creșterile și descreșterile de ritm specifice cântecului popular.

Ruxandra Vera Ştefan, secretar literar

 Detalii în reportajul realizat de Raluca Rădulescu


costintuchilaREPORTAJcântecele mariei tănase,centenar maria tanase,corul solemnis,diana lupescu,maria casandra hauși,raluca rădulesccu,teatrul nottara,zilele maria tănase
Teatrul „Nottara” din Bucureşti a organizat Zilele Maria Tănase, pentru a sărbători 100 de ani de la naşterea marii artiste. Prin acest eveniment se dorește evidențierea caracterului de universalitate pe care l-a câștigat cântecul Mariei Tănase, ea fiind ascultată și apreciată în întreaga țară, dar și peste hotare, pentru...