shakespeare si cervantes

logo rrcRadio România Cultural îi celebrează pe William Shakespeare şi pe Miguel de Cervantes la 400 de ani de la trecerea lor în eternitate.

Honoré_Daumier_Don_Quijote)

Honoré Daumier, Don Quijote

În perioada 16–24 aprilie 2016, Radio România Cultural va difuza o serie de reportaje, interviuri şi portrete dedicate operelor şi personalităţii celor două mari spirite ale literaturii universale.

Pe parcursul săptămânii, în emisiunile de actualitate ale postului, veţi asculta interviuri cu Stanley Wells, unul dintre cei mai importanţi cercetători ai lui William Shakespeare, și cu Michael Dobson – preşedintele Institutului Shakespeare de la Universitatea din Birmingham. Un alt punct important va fi interviul cu Ion Caramitru, ambasadorul Shakespeare în România. Aflaţi ce se învaţă despre Shakespeare şi Cervantes în şcolile din România, care au fost şi sunt influenţele celor doi creatori asupra vieţii culturale din ţara noastră, care este relevanţa operelor lor în 2016, care sunt controversele legate de identitatea lor şi cât valorează în 2016 brand-urile celor doi scriitori universali.

hamlet

Totodată, pe lista propunerilor RRC on air şi online sunt spectacolele tnr-logode teatru radiofonic: Hamlet (16 și 17 aprilie, ora 14.00); în seria „Mari spectacole”, de luni, 18 aprilie până duminică, 24 aprilie, de la ora 0.30: Troilus și Cresida, Iulius Cezar, Richard al III-lea, Antoniu şi Cleopatra, Macbeth, Richard al II-lea, Zadarnice necazuri de iubire; Henric al V-lea (23 și 24 aprilie, ora 14.00), cu distribuţii de aur. Vezi Program.

În fiecare zi veţi asculta opere şi operete pe librete după texte de Shakespeare şi Cervantes sau poveşti muzicale spuse de Sting, Egberto Gismonti sau… Shakespeare’s Sister! 

Ascultaţi Radio România Cultural în săptămâna 16 – 24 aprilie şi intraţi în lumea marelui Will şi a creatorului lui Don Quijote. Detalii, pe www.radioromaniacultural.ro.

Serviciul  Comunicare al SRR

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Anul Shakespeare

Arhiva Teatrul Național Radiofonic

costintuchilaEVENIMENTanul shakespeare,cervantes,cristian munteanu,don quijote,richard III,rrc,troilus și cresida
Radio România Cultural îi celebrează pe William Shakespeare şi pe Miguel de Cervantes la 400 de ani de la trecerea lor în eternitate. Honoré Daumier, Don Quijote În perioada 16–24 aprilie 2016, Radio România Cultural va difuza o serie de reportaje, interviuri şi portrete dedicate operelor şi personalităţii celor două mari...