gustul mierii sibiu ziua mondiala a teatrului

sigla teatrul din sibiuTeatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului printr-o reprezentație specială a spectacolului Gustul mierii în regia Veronicăi și a lui Cătălin Pătru. Evenimentul este programat joi, 27 martie, ora 19.00, la Studioul CAVAS al Facultății de Litere și Arte din Sibiu.

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internațional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961 şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Națiunilor din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internațională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului.

ziua mondiala teatrului rev teatrala radio

Înființat în 1948 la inițiativa UNESCO şi a unor personalități de seamă din domeniul teatrului, Institutul Internațional de Teatru este cea mai importantă organizație internațională neguvernamentală din domeniul artelor spectacolului, având relații oficiale de consultare şi asociere cu UNESCO.

În fiecare an de Ziua Mondială a Teatrului o personalitate din lumea artelor spectacolului sau din alt domeniu al culturii este invitată să-şi exprime gândurile legate de acest eveniment, într-un mesaj internațional, care se difuzează în lumea întreagă, în zeci de limbi. Mesajul internațional din acest an este semnat de Brett Bailey, dramaturg, scenograf, regizor și autor de instalații sud-african și directorul artistic al proiectului THIRD WORLD BUNFIGHT.

gustul mierii spectacol studio cavas sibiu

Gustul mierii. Foto: Tiberiu Cioruga

Gustul mierii a avut premiera la Sibiu anul trecut, pe data de 20 noiembrie și îi reunește pe scenă pe studenții Angelica-Ioana Cosma, Oana-Cristina Marin, Claudiu Urse, Valeriu-Stelian Iarca, Sebastian Dobrescu. Accesul publicului la acest spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la intrarea în sala de spectacol sau la Agenția Teatrală din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Suma strânsă din vânzarea acestor bilete va fi redirecționată către Fondul de Solidaritate Teatrală RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Piața Amzei, de UNITER pentru Campania „Artiştii pentru artişti”.

campania-artisti-pt-artisti

Organizată în jurul datei de 27 martie, Campania „Artiștii pentru artiști” a devenit pentru UNITER, nu doar sărbătorirea impresionantului univers teatral, dar, totodată, şi elogierea artiştilor care au reclădit an de an, timp de o viață, magia teatrală, iar acum se află într-un moment dificil. Cea de-a treisprezecea ediție a acestui program social pune accent pe prezentarea unui spectacol unic. Cei 24 de artişti de seamă ai momentului reuniţi în spectacolul Clipe de viaţă 2 s-au bucurat să revină şi anul acesta, aproape în aceeaşi formulă, de această dată pe scena Sălii Radio, într-un spectacol care va avea loc în data de 31 martie 2014, ora 19.00. La final de martie organizatorii ne aşteaptă să ne reîntâlnim cu: Dorin Andone, Alexandru Arşinel, Ilinca Dumitrescu, Felicia Filip, Marcel Iureş, Raul Kusak, Vasile Macovei, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare şi trupa Teatrului Masca, Horaţiu Mălăele, Adrian Naidin band, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Pâslaru şi corul Allegretto, Tania Popa, Aurelian Octav Popa, Stela Popescu, Victor Rebengiuc, Paula Seling, Eusebiu Ştefănescu, Cătălin Târcolea. Amfitrion: Ion Caramitru. Totul pentru a elogia pe mai vârstnicii colegi care, cu tenacitate şi entuziasm, au reîmprospătat, an de an, timp de o viaţă, miracolul teatral.

 

costintuchilaȘTIRIartistii pentru artiști,clipe de viață,gustul mierii,UNESCO,ziua mondiala a teatrului
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului printr-o reprezentație specială a spectacolului Gustul mierii în regia Veronicăi și a lui Cătălin Pătru. Evenimentul este programat joi, 27 martie, ora 19.00, la Studioul CAVAS al Facultății de Litere și Arte din Sibiu. Ziua Mondială a Teatrului a fost...